Севојну награда за очување традиције и фолклорног наслеђа…

Жири часописа „Ужичка недеља“ који покрива Златиборски регион је у уторак, 28. марта, по десети пут организовао доделу признања „Ужичанин године“. У препуној свечаној сали Скупштине града Ужица одата су признања и поштовање Ужичанима који су се у протеклој години или дужем низу година истицали у различитим областима у овој локалној заједници.

Тим поводом, нашем ансамблу уручено је посебно признање „За очување традиције и фолклорног наслеђа – за друштвени ангажмане и афирмацију Ужица“, а награду је у име друштва примио Делић Ђорђе, уметнички руководилац ансамбла, напомињујући да је севојно једно од најстаријих Ансамбала наше земље које ниже успехе пуних 63 године.

„Једини цињ и мисија КУД-а „Севојно“ јесте да негује традицију и фолклор као део народног стваралаштва, аутентичне народне уметности. Бројне генерације „Севојна“ коју се прошле кроз наш ансамбл, доносиле си прегршт признања и награде са такмичења и фестивала у земљи и свету. Сматрам да обравдавамо име које смо добили у јавности, односно да смо прави „културни амбасадори“ наше земље, а ова награда јесте још један ветар у леђа целом друштву. – напомиње Делић Ђорђе.

С поштовањем Веб тим ансамбла „Севојно“
у Севојну, 28марта 2017. године

Повезано