„Севојно“ на двадесетом Међународном фестивалу фолклора у Вршцу…

Извођачки ансамбл Културно-уметничког друштва „Севојно“ уз пратњу Народног оркестра нашег друштва узеће учешће на Међународном фестивалу фолклора у Вршцу који се, по 20. пут организује у овом граду.
 

Међународни фестивал фолклора „Вршачки венац“ основан је 1993. године, са интенцијом да, попут познатих светских фестивала, сачува и негује оно што је највредније у богатом фонду народних песама и игара. Ова фолклорна смотра, има намеру да, како стручној критици, тако и широкој публици, прикаже највреднија достигнућа домаће међународне фолклорне сцене.

„Јако нам је драго да смо поново у Вршцу, граду који је прелеп и са богатом традицијом. Још од 2006. године узимамо учешће на овом вестивалу и свакако да ћемо се публици представити првенствено играма из нашег краја, играма из Ужица у кореографији „Златиборка ја сам“, али и играма са којима смо награђени „Златном плакетом“ од стране Савеза аматера наше земље, играма из Кобишнице у кореографији „Ну мај пот ђе доруљ теу“ – напомиње Делић Ђорђе уметнички руководилац ансамбла, додајући да је ово још једна прилика за упознавање других култура и традиција а које ће представити ансамбли земаља учесника.

Према речима Татјане Вукелић, чланице организационог тима Фестивала, 
у програму 20. Фестивала учествоваће ансамбли из Аргентине, Чешке, Кине, Колумбије, Порторика, Португала и Румуније, два врхунска ансамбла из Србије (ФА „Ђидо“ из Богатића и КУД „Севојно“ из Ужица), као и два Културно-уметничка друштва која ће представљати домаћина, град Вршац (ГКУД „Лаза Нанчић – Вршачки виногради“ и КУД „Грозд“).

С поштовањем Веб тим ансамбла „Севојно“
у Севојну, 10јула 2017. године


Повезане вести:

 http://www.juznibanat.rs/tradicija-duga-24-godine-medjunarodni-festival-folklora-vrsacki-venac-video/

⇒ http://vojvodinaonline.com/manifestacije/jul/vrsacki-venac-vrsac/

⇒ http://evrsac.rs/index.php/kultura/item/14309-sinoc-zvanicno-zavrsen-20-vrsacki-venac

⇒ http://www.studentivrsac.org/vesti/kultura/item/1361-vr%C5%A1a%C4%8Dki-venac-2017

Повезано