Свечаним концертом у Народном позоришту града Ужица, Културно-уметничко Друштво „Севојно“, богатим програмом затвориће своју 63 концертну сезону! . Чланови Извођачког ансамбла и Народног оркестра Културно-уметничког друштва „Севојно“ својим разноврсним програмом на свечаном концерту затвориће једну од најуспешнијих сезона „Златну сезона“. Уметнички руководилац ансамбла Делић Ђорђе истиче како је сезона иза ансамбла једна од најуспешнијих напомињујући да се већ сада почело и са припремама за наредну 64 сезону која ће бити пуна оптимизма и одговорности према аматеризму.

У 2017. години ансамбл је добитник бројних награда и признања. Под покровитељством Савеза аматера Србије и града Чачка у сали Дома културе у Чачку од 25. до 26. фебруара одржана је 18. Републичка смотра културно-уметничких друштава Србије, а ансамбл „Севојно“ први је аматерски ансамбл у земљи по успешности за изведени програм у целиниЖири часописа „Ужичка недеља“ који покрива Златиборски регион је у уторак 28. марта по десети пут организовао доделу признања „Ужичанин године“ а тим поводом нашем ансамблу уручено је посебно признање „За очување традиције и фолклорног наслеђа – за друштвени ангажмане и афирмацију Ужица“. После две такмичарске вечери 23. априла исте године у конкуренцији од 30 ансамбала из целе Србије, дечији ансамбл Културно-уметничког друштва „Севојно“ освојио је прво место, а по оцени стручног жирија, Урош Дубљанин члан нашег друштва, проглашен је за најбољег играча на целом фестивалу. Јула месеца у Републици Српској у месту Милићи одржан је Други  фестивал фолклора, на коме је ансамбл „Севојно“ освојио прво место у такмичарском делу програма. У овом делу програма учествовало је 11 фолкорних ансамбала из Грчке, Румуније, Бугарске, Србије и државе домаћина као и руски козачки ансамбл из Азове.

Свечани концерт заказан је на Великој сцени Народног позоришта у Ужицу, 09. децембра 2017. године, са почетком од 19 часова. Добро нам дошли.

С поштовањем Веб тим ансамбла „Севојно“
у Севојну, 12. децембра 2017. године