Извођачки ансамбл КУД-а „Севојно“ у срцу Шумадије, на 52. опленачкој берби…

Како наши пријатељи из  Културног центра Тополе и Културно Уметничког друштва „Топола“ напомињу, све је спремно за културно туристичку манифестацију „Опленачка берба“ која се у част вина и грожђа одржава у Тополи односно у  срцу Шумадије.

Чланови извођачког ансамбла уз пратњу нашег Народног оркестр гостима ове манифестације, која се већ четири деценије одржава у Тополи у организацији Општине Топола и Туристичке организације, представиће се у недељу 11. октобра Шопским играма, сплетом игара из Србије, Играма и песмама околине Бујановца „Напиј ми се гости мори“ као и тимочким Влашким играма. Почетак програма заказан је од 12 часова и 30  минута, на Винском тргу, а поред нашег ансамбла и домаћина КУД-а „Топола“ учешће у програму узеће и остали гости.  

Опленачка берба се одвија у центру Тополе, дуж главних улица, од Винског трга преко Винске улице до Карађорђевог  града на Опленцу. Целом Тополом протежу се етно штандови препуни грожђа и вина, воћа, сувенира и производа старих занта. Овогодишња манифестација траје од  9. до 11. октобра. У оквиру ове традиционалне привредно туристичке манифестације организује се и Међународно оцењивање вина и ракија. Ова манифестација сврстана је међу пет најзначајнијих и најпосећенијих манифестација у Србији. Том приликом гостима се представи 200 излагача у различитим категоријама  а на истој се прода преко 20.000 литара белих и црвених вина, као и шире, исто толико килограма грожђа и воћа али и преко 1000 литара домаће ракије.

Напомена: Организатор напомиње да ће у случају кише сви програми, предвиђени за позорницу на отвореном у Карађорђевом граду,  бити одржани у сали биоскопа Културног центра – Топола.


С поштовањем Веб тим ансамбла „Севојно“

у Севојну, 8. октобар 2015. године

Повезано