Ансамблу „Севојно“ Златна плакета и прво место на републичкој смотри…

Културно-уметничко друштво Ваљаонице бакра и Ваљаонице алуминијума „Импол Севал“ а.д. Севојно заузело је прво место на 18. фестивалу фолклорних ансамбала културно-уметничких друштава Србије.

Под покровитељством Савеза аматера Србије и града Чачка у сали Дома културе у Чачку од 25. до 26. фебруара одржана је 18. Републичка смотра културно-уметничких друштава Србије, а наш ансамбл први је ансамбл по успешности за изведени програм у целини, који по правилима такмичења није смео трајати дуже од 25 минута, изјавио је Ђорђе Делић, уметнички руководилац ансамбла за портал КУД-а „Севојно“.

Ми смо, поред два друштва из Ужица, представљали Западну Србију и Златиборски округ на овом фестивалу на који се, након окружних такмичења, пласирало 17 најбољих аматерских ансамбала наше земље. Извођачки ансамбл и Народни оркестар Културно-уметничког друштва „Севојно“ освојио је прво место и Златну плакету са освојених 97,60 бодова за програм који смо извели у целини. У овим тренуцима не кријемо радост за овај велики успех с обзиром на то да смо већ неколико година узастопно у категорији златних ансамбала. Међутим, не заборављамо колико смо труда, енергије и истраживачког рада уложили, не само у овај успех, већ и у целокупан програм нашег друштва. Ово је свакако мотив али и обавеза да у предстојећем периоду будемо још темељнији и бољи на свим пољима нашег деловања, а свакако велике честитке упућујем како појединцима тако и свим осталим награђеним ансамблима али и ансамблима учесницима овог такмичења – напомиње за наш портал Ђорђе Делић, уметнички руководилац ансамбла.

Севојно је добитник највећих фолклорних признања на фестивалима у земљи и  иностранству, међу којима се издвајају управо Златне плакете које додељује Савез аматера Републике Србије, а често смо називани и културним амбасадором наше земље.

Оливера Максимовић, истакнути играч-певач нашег друштва напомиње како ова награда долази у право време, али и да се сви чланови Извођачког ансамбла не смеју препустити слави: „Ми и поред овог признања настављамо још озбиљније да радимо. Очекују нас престижни фестивали у иностранству а уверена сам да ћемо кроз игру и песму најбоље, као што умемо, представити наш град, нашу земљу као и наше народне обичаје и традицију. Велико хвала свим медијима који подржавају нас аматере јер то нам је огроман ветар у леђа с обзиром да се о аматеризму и нашем ангажовању готово и не говори“.

Подсећамо вас у златној категорији поред првог места које је припало нашем друштви, друго место припало је Фолклорном ансамблу „Вила“ из Новог Сада док је треће место припало Културно-уметничком друштву „Бранко Цветковић“ из Београда.

С поштовањем Веб тим ансамбла „Севојно“
у Севојну, 27фебруар 2017. године

Повезане вести:

⇒ http://ozonpress.net/kultura/kud-sevojno-zlatni-ansambl-srbije/

⇒ http://centralmedia.rs/kud-sevojno-zlatni-ansambl-srbije/

⇒ http://zlatarinfo.rs/vest/2590/kud-sevojno-zlatni-ansambl-srbije

⇒ http://uzickanedelja.rs/tag/zlatni-ansambl-srbije/

⇒ http://pasaz.rs/kud-sevojno-prvo-mesto-na-republickoj-smotri-u-cacku/

Повезано